Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Nixus – the coaching company

Omdat levenscoaching en businesscoaching relatief nieuwe beroepen zijn, en veel mensen er nog geen directe ervaring mee hebben, horen we vaak de vraag waarom coaching werkt.

Eén van de grootste misvattingen is dat coaching gaat over het geven van advies.

Coaching – of je nu met een life coach of een businesscoach werkt – gaat ervan uit dat alle antwoorden die we zoeken in onszelf zitten. Een goede coach zal je niet vertellen wat je moet doen. De reden om met een coach te werken, is om jezelf in staat te stellen naar je eigen innerlijke stem te luisteren. Hulp van buitenaf zoeken kan gunstig zijn voor je ontwikkeling, maar het kan ook een manier zijn om te ontsnappen. De verantwoordelijkheid van jezelf wegduwen, van je eigen waarheid, en meegaan met de visie van iemand anders, is slechts een tijdelijke oplossing.

Levens- en businesscoaching gaan over permanente en fundamentele veranderingen in hoe je naar jezelf en je bedrijf kijkt.
Volgens Einstein: “We kunnen problemen niet oplossen met dezelfde manier van denken als waarmee we ze hebben gecreëerd.” Een coach kan je helpen je denkwijze te verschuiven naar dat nieuwe perspectief. En een geweldige businesscoach heeft genoeg ervaring om te delen om je te helpen die verschuiving snel te maken.